Nagyon sajnálom, de nem szoktunk macskákat letartóztatni

ÁLLAT
2015 augusztus 02., 07:59
comments 52

"A barátnőm hagyta, hogy a macska megegye a szalonnámat."

Ezzel a panasszal fordult a nyugat-yorkshire-i rendőrséghez még 2014-ben egy meg nem nevezett helyi lakos. A most nyilvánosságra hozott felvételen hallatszik, hogy a segélykérő szám kezelője hirtelenjében nem tud mit kezdeni a helyzettel.

"Tessék?" - kérdezett vissza a kezelő, amire a feljelentő elővette azt a hangerőt és tagolást, amivel az emberek kizárólag idiótákkal vagy a nyelvet nem beszélő idegenekkel szoktak társalogni:

A BARÁTNŐM. HAGYTA A MACSKÁT. HOGY MEGEGYE A SZALONNÁMAT" - üvöltötte.

A kérdésre, hogy mégis mit vár a rendőrségtől, egy számomra felfoghatatlan hörgéssel válaszol, amiből a helyi tájszólást jobban értő rendőrnő arra a következtetésre jutott, hogy a férfi leginkább annak örülne, ha a rendőrség a barátnőjét és a macskát is őrizetbe venné.

"Aham" - igazolta vissza a rendőrnő feltételezését a telefonáló.

"Vádat akarok emelni" - mondta ezután a férfi. "Ki ellen, a barátnője vagy a macska ellen" - kérdezett vissza a rendőrnő, amire a férfi egyből rá is vágta, hogy

"mindkettejük ellen".

Ezután a rendőr tájékoztatta, hogy az, hogy hagyták a macskát megenni a szalonnát, nem számít bűncselekménynek.

"Nem tartóztatunk le macskákat, sajnálom" - mondta.

A férfi még próbálta győzködni, hogy "de hát a barátnőm hagyta neki", de a rendőrnő megismételte, hogy ez nem rendőrségi ügy.

"Oké, szívem" - nyugodott bele kudarcába a férfi, majd elbúcsúzott.

(Via The Daily Dot. Címlapkép: DoriPili / Flickr CC BY-NC-ND 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.