33 dolláros útiköltségtérítést kapott a Holdról visszaérkező asztronauta

külföld
2015 augusztus 03., 20:46
comments 150

Mint minden tisztességes közalkalmazott, a NASA asztronautája is elszámolt rendesen költségeivel, miután hazatért kiküldetéséről. A Holdról. Buzz Aldrin volt a második ember a világon, aki a Hold felszínére lépett, még 1969-ben. Nemrég Facebookon osztotta meg utazásának dokumentumait.

buzz-aldrin

Ennek része volt egy utazási költségelszámolás, amihez útitervet is kellett csatolni. Ez így festett: Florida, onnan a Holdra, onnan a Csendes-óceánra, onnan Hawaii-ra, majd onnan vissza haza, Houstonba. Aldrin összesen 33,31 dollárt számoltatott el (mai értékén ez 215 dollár), mint útiköltséget. Mivel saját autójával ment el az ellington-i légi bázisra, ahonnan útnak indult.

buzz-aldrin3

Visszatérve pedig el kellett vámolnia mindazzal, amit magával hozott. Aldrin főleg köveket és pormintákat hozott, kicsit több mint 22 kilogrammnyit. Az asztronautákat amúgy az út után 21 napig karanténba zárták, mert féltek, hogy valamilyen ismeretlen űrbeli betegséget hordozhatnak. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.