https://img.444.hu/000_Hkg10199256.jpg

Dühös melltartós férfiak tüntettek Hongkongban

külföld
2015 augusztus 03., 16:54
comments 37

Vasárnap több tucatnyi melltartót viselő férfi gyűlt össze egy rendőrőrs előtt. Egy júliusi bírósági döntés ellen tiltakoztak, melyben három és fél hónap börtönre ítéltek egy női aktivistát, mert egy márciusi tüntetésen a vád szerint bántalmazott egy rendőrt a melleivel.

photo_camera Fotók: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Az esetről készült felvételeken csak a dulakodás látható, illetve az, ahogy a rendőrök erősen letaszítják a földre a fiatal lányt. A vádlott, Ng Lai-ying szerint az egyik rendőr meg is fogta a mellét a dulakodás közben.

 

A bíróság szerint viszont a nő csak női nemi jellegeit használta fel arra, hogy megvádolja a rendőrt a molesztálással. Az ítélet szerint a nő szántszándékkal nyomta neki melleit a rendőrnek. A döntést sokan felháborodva fogadták, ebből nőtt ki a vasárnapi tüntetés is. A résztvevők szerint teljes képtelenség, hogy valaki egy női mellre fegyverként tekintsen, ezért is mentek utcára melltartóban. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.