Egy ember 131,35 kilométert futott, egyhelyben!

sport
2015 augusztus 04., 03:26
comments 36

David Stales szombaton felállt a futógépre, hogy aztán 12 órával később világrekorderként szálljon le róla.

131 355 métert futott egyhelyben,

amivel 1754 méterrel megdöntötte barátja, Denis Mikhaylov korábbi világrekordját, amit nem is olyan rég, áprilisban állított fel.

Ha valaki azt hiszi, hogy a helyben futás világrekordját könnyű megdönteni, az téved. A helybenfutás világrekordjának megdöntését

45 oldalas szabálykönyv szabályozza,

így Stalesnek olyanokra kellett figyelnie, hogy

nehogy hozzáérjen a futógép kapaszkodójához, vagy bármilyen gombot megnyomjon.

Vécére kijárhatott, de a vécészüneteket beleszámították az összidejébe, vagyis minden egyes pisiléssel a saját esélyeit csökkentette a világrekord megdöntésére.

Nehézséget okozott még az is, hogy Stales alapvetően terepfutó, így nincs szokva a futógép állandó ritmusához, sem ahhoz, hogy a gép kicsit más izmait dolgoztatja, mintha egyenletlen terepen futna.

És még arról is gondoskodnia kellett, hogy 12 órán át folyamatosan legyen legalább két tanúja a rekordkísérletek. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.