Rómában fogadják az iráni elnököt

külföld
2015 augusztus 05., 10:23
comments 48

Az iráni elnök elfogadta az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi meghívását, így hamarosan Rómába látogat. Ez lesz az első alkalom, hogy Haszan Rohani elnököt uniós fővárosban fogadják.

Az iráni állami hírügynökség szerint a két ország között erősödni fog a kereskedelmi és a gazdasági együttműködés a következő időszakban.

Az nukleáris megállapodás megkötése óta már több európai miniszter is járt Teheránban, az Iránnal szembeni gazdasági szankciók a következő időszakban fokozatosan enyhülni fognak.

Olaszország már a megállapodás előtt is kereste a kapcsolatot az iszlám köztársasággal, az olasz olajtársaság az Eni már 2001 óta jelen van az országban, és további befektetéseket tervez, ha feloldják a szankciókat. (Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.