A Magyar Nemzet attól fél, hogy Matolcsyék szócsöve lesz az Origo

Média
2015 augusztus 07., 17:32
comments 120

Némileg komikus felütésű cikkben számolt be róla Simicska Lajos lapja, hogy a Matolcsy György rokonához köthető, vs.hu-t is kiadó New Wave Production Kft. megerősítette, ők is harcba szálltak az Origóért. A lap információi szerint ez a cég ajánlotta a legtöbb pénzt a lapért, aminek ára 4-5 milliárd forint körül lehet.

A vs.hu részéről Szilágyi Dániel megerősítette a lapnak, hogy tettek ajánlatot, többet azonban nem kívánt elárulni.

A Magyar Nemzet ezek után spekulálni kezdett, mire kellhet a cégnek az Origo. Mint írják, "logikusan" két dolog vagy azok kombinációja motiválhatja a vásárlást.

egyrészt fúzióval a látogatottság növelése, "és/vagy Magyarország legolvasottabb hírportáljának a jegybank házi médiumává, de legalábbis az MNB unortodox intézkedéseit jobban támogató orgánummá alakítása."

Az Origo körül amúgy hatalmas a pezsgés, akkora, amit üzleti indokok szinte már nem is indokolnak. Az eddig felmerült vevőjelölteket, Köves Slomótól kezdve Schmidt Márián át az RTL Klubig ebben a cikkünkben vettük sorba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.