A német köztévé bemondója társadalmi összefogást kért az interneten uszító rasszista kis senkik ellen

külföld
2015 augusztus 07., 14:31
comments 938

Az ARD bemondója, Anja Reschke fakadt ki és kérte közös fellépésre a gyűlöletet terjesztőkkel szemben a németeket csütörtökön. A bejelentkezését órákon belül több mint kilencmilliószor nézték meg.

Reschke arról beszél, hogy a kommentelők eddig álnevek mögé bújtak jellemzően, de az utóbbi időben saját neveikkel is elkezdték felvállalni véleményüket. Mert bevándorlóellenes gyalázkodásuk már nem számít kínos valaminek, rengeteg egyetértést és lájkot érnek az ilyen bejegyzések.

Ha eddig egy rasszista kis senki voltál, akkor persze hogy remekül érzed magad ettől.

- mondja a hírolvasó, aki szerint lehet erre azt mondani, hogy ezeket az idiótákat egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni. De ezek nem csak szavak többé. Hanem például menekültek otthonainak a felgyújtása. A bevándorlók elleni szélsőjobboldali támadások ugyanis hétről hétre száma nő, ezzel pedig valamit kezdeni kell. Egyrészt elindultak a büntetőeljárások, van, akit már meg is bírságoltak gyalázkodó Facebook-posztjáért.

De ez nem elég, ezeknek meg kell mutatni azt is, hogy ez a társadalom nem tűri el ezt, folytatja Reschke. És ezt pontosan tudnia kell mindenkinek, aki nem gondolja azt, hogy minden menekülő élősködő, akiket le kéne vadászni, elégetni vagy elgázosítani. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.