Az indiai légierő pilótái azzal hencegnek, hogy egy hadgyakorlaton 12:0-ra nyertek a britek ellen

külföld
2015 augusztus 08., 13:25
comments 193

Az indiai légierő pilótái és legmodernebb, Szu-30MK Flanker típusú vadászgépei Nagy-Britanniában, a lincolnshire-i Coningsby légibázison vettek részt közös gyakorlaton a brit légierővel, az RAF-fel. A hadgyakorlat után az indiai pilóták szokatlan módon telenyilatkozták hazájuk sajtóját azzal, hogy

mekkora győzelmet arattak a britek felett.

Egyik századosuk, Ashu Srivastav azt állította, hogy még légi közelharcban is mindig nyertek, így a végeredmény 12:0 lett. Az indiai sajtó jelentései szerint az indiai pilóták még akkor is mindig győztek, ha egy Szuhoj két brit Typhoonnal került szembe.

"Komikus" - reagált az indiaiak hősködésére egy neve elhallgatását kérő brit forrás. Szerinte az indiai nyilatkozatok "az otthoni közönségnek szólnak".

"Valami elködösíthette az emlékeiket a hazaúton, mert az indiai lapok szalagcímeinek közük sincs a gyakorlaton végrehajtott taktikai feladatot eredményéhez" - mondta.

Az Aviation Week szaklap londoni irodavezetője, Tony Osborne szerint is "óvatosan kell bánni" az indiaiak által közöltekkel, amiből következtetéseket sem érdemes levonni. Mert ha még légi közelharcban győztek is a Szuhojok, a Typhoont alapvetően arra tervezték, hogy már a közelharchelyzet előtt végezzen ellenfelével.

A RAF tisztje szerint amúgy a Typhoonok "hátrakötött kézzel" harcoltak, például nem vetették be az indiaiakénál sokkal fejlettebb fegyverrendszereiket. Azt amúgy még a hencegő indiai pilóta, Srivastav is elismerte, hogy a távoli harcot szimuláló feladatokon a Szuhojok "kevésbé voltak sikeresek". (Via The Belfast Telegraph. A címlapképen az indiai légierő egyik Szu-30-asa repül el egy Il-76-osból kialakított awacs felett. Fotó: AFP PHOTO/  Manpreet ROMANA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.