Mindenki megnyugodhat, kellően halk a Sziget Fesztivál

fesztivál
2015 augusztus 10., 04:04
comments 21

A Duna mindkét oldalán végeztek ellenőrző zajszintméréseket, de sehol sem haladta meg, vagy közelítette meg az előírt határértéket. Összesen öt helyszínen mértek, Budán 47-48 decibelt, Pesten 52-őt írtak ki a műszerek, ami alatta marad a megengedett 55-nek.

sziget_utolso_reggel_10

Gerendai Károly viszont figyelmeztetett, hogy a nagy hőség miatt a környéken élőknek fel kell arra készülniük, hogy a nyitott ablakon keresztül várhatóan jobban behallatszanak a szigetről kiszűrődő zajok.

"A meleg levegő pedig eleve kedvez a hang terjedésének, míg a párás vagy szeles időben a zajokat elnyomják a környezeti hatások, mint például a szél hangja."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.