2,3 milliárdért vásárolt magának budai villákat az MNB egyik alapítványa

politika
2015 augusztus 11., 02:53
comments 90

1,3 milliárd forintért vásárolta meg egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett offshore-cégtől a Mátyás király út 44. szám alatti villát az MNB egyik, már Matolcsy György elnöksége idején létrehozott alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány – írja a Magyar Nemzet.

Az alapítvány saját tájékoztatása szerint a budai Várban, az Úri utca 72. szám alatti épületet is megvette bruttó egymilliárd forintért - ebben a székházukat tervezik kialakítani, míg a Mátyás király úti épületben képzési és kutatási központot, akarom mondani

"a geostratégia és a geopolitika hazai központját"

tervezik létrehozni.

Az MNB eddig öt, Pallas Athéné nevű alapítványt hozott létre 160 milliárd forintból, majd további 90 milliárd forintot adott nekük ingatlanvásárlásra és felújításra. Ezektől függetlenül vették meg áron felül 18 milliárd forintért a Nyugati téri Eiffel-palotát, illetve 3,4 milliárd forintért a Lónyay-villát a Várban. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.