Kamu volt a Dubajban megfulladó ázsiai lány sztorija

külföld
2015 augusztus 11., 16:25
comments 81

Az egyik legolvasottabb hétfői hír volt a nyugati világban a Dubajban megfulladó 20 éves ázsiai lány története. Az AFP, és rájuk hivatkozva a Daily Mail, a Telegraph, a Metro, a Sky News és a 444 is megírta, hogy egy lány azért fulladt meg, mert apja nem engedte a közelébe a vízimentőket, mondván, hogy inkább haljon meg a lánya, mint hogy idegen férfiak érjenek a testéhez, ezzel megbecstelenítve a lányt.

Azóta viszont kiderült, hogy a sztori kamu.

Persze nem teljesen, ugyanis megtörtént esetről van szó. A történet azonban 1996-ban játszódott le.

A hír eredeti forrása, az Emirates 24/7 weboldal ugyanis egy interjú részeként idézte fel a sztorit. Az interjúban vízimentőket kértek arra, hogy idézzék fel a legdurvább élményeiket. Így jött elő a majd 20 éves sztori. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.