Meghalt a Bohóc Oldalak alkotója, Gorcsakovszki Ferenc

gyász
2015 augusztus 12., 09:37
comments 53

A TELEP Facebook-oldalára került ki a hír, hogy augusztus 6-án elhunyt Gorcsakovszki Ferenc. Bár a neve lehet hogy nem cseng ismerősen, de őt magát alighanem mindenki ismerte, aki az elmúlt évtizedben látogatta a bulinegyed kocsmáit. A hajléktalan férfi szerkesztette ugyanis a Bohóc Oldalak című fanzine-szerű lapot, amit aztán kocsmákban árult. A lapban viccek és rajzok váltották egymást, a fehér lapokra kézzel írt újság fénymásolt példányait lehetett megvásárolni.

bohoc

Egy mikroblog össze is gyűjtötte a megtalált példányokat még korábban, itt lehet böngészni az archívumot.

A férfiról egy 30 perces portréfilm is készült tavaly:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.