MINDENEZNEK a magyar fiatalok

politika
2015 augusztus 12., 08:50
comments 106

Kedves olvasóink, tessék leporolni az ünneplő ruhát, hogy alkalomhoz illő öltözetben kezdődhessen

a morális pánik!!!

Erre most a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet uniós pénzből készült felmérése ad remek okot, ebben ugyanis azt vizsgálták, hogy milyen kozkázatos magatartásformák jellemzik napjaink ötödikeseit, hetedikeseit és kilencedikeseit.

Tessenek erősen megkapaszkodni akármiben: ezek a mai fiatalok egyszerűen

mindeneznek!

  • Az ötödikesek 22 százaléka fogyasztott már alkoholt.
  • A hetedikesek körében már 44 százalék ez az arány;
  • a kilencedikeseknél meg már 79 százalék!

A kilencedikesek - a 14-15 évesek, vagyis a leginkább kockázatkereső korosztály - fele rendszeresen fogyaszt koffeintartalmú italukat, és legalább harmaduk mindennap eszik valamit, ami egészségtelen.

A 15 évesek fele szívott már cigarettát, harmaduk egyenesen rendszeresen dohányzik.

Ugyancsak harmaduk volt legalább egyszer részeg a felmérést megelőző hónapban, 41 százalékuk pedig azt hiszi, hogy az alkohol ellazít és felszabadultá tesz. A részegeskedő kilencedikesek között kiugróan magas azoknak az aránya, akiknek a szülei tudnak az alkoholfogyasztásról, de nem érdekli őket.

A Nefi vizsgálata a legális drogokra terjedt csak ki. (Napi Gazdaság via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.