Nő a transzneműek elleni gyilkosságok száma az USA-ban

Tbg
életmód
2015 augusztus 15., 18:46
comments 184

Kandis Capri holttestére kedden találtak rá Arizona államban, Phoenixben. Ezzel ő a 16. transznemű nő, akit - feltehetően életmódja miatt - meggyilkoltak az Egyesült Államokban.

Ez pedig az NCAVP (Nemzeti Erőszekellenes Koalíció) nevű szervezet szerint történelmi csúcs az Államokban, ahol már tavaly is 11%-kal nőtt az LGBT-közösségekhez tartozó áldozatok száma. Az NCAVP ezért petíciót indított, hogy rávegye az elnöki hivatalt, együttesen vizsgálják ki az utóbbi időkben sorozatossá vált gyilkossági eseteket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.