Az Állami Számvevőszék kőkeményen lecsapott a Növényi Diverzitás Központra

gazdaság
2015 augusztus 18., 15:33
comments 57

A Növényi Diverzitás Központ (NÖDIK) maradéktalanul tartsa be a vonatkozó törvényi előírásokat, és szabályszerűen számoljon el a közpénzekkel!

– követeli az Állami Számvevőszék.

Az ÁSZ múlt pénteken hozta nyilvánosságra a Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyes agrárkutató intézetei és egyes génmegőrzési intézményei gazdálkodásának ellenőrzéséről szóló jelentését, amiben megállapították, hogy sok sumákolás volt. Például nem számoltak el az évi több mint egymillió eurós uniós támogatással, és nem gondoskodtak az EU-s pénzek nyilvántartásáról sem.

A NÖDIK keddi közleményében visszautasította az ÁSZ megállapításait, és azt írta, hogy minden egyes forinttal el tudott és el tud számolni, ezt minden évben meg is teszi. Az ÁSZ szerint viszont nem.

Kiváncsian várjuk a nyilatkozatháború folytatását!

(ÁSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.