Görögország leszólta a magyar kerítést

külföld
2015 augusztus 18., 18:23
comments 284

A menekültválságban különösen érintett görög kormány arra kérte az Európai Unió országait, hogy minél gyorsabban jussanak kompromisszumra egy egységes menekültügyi politikában. Görögországban nagyon rossz állapotban van a menekülteket fogadó rendszer, ehhez képest csak a múlt héten 21 ezer menekült ért partot az országban. Különösen Kósz és Leszbosz szigetén tarthatatlan a helyzet.

A görög kormány szóvivője szerint "nem elég, ha szigorítjuk a jogszabályokat Görögországban, vagy felborítjuk a menekültek hajóit",

"De szögesdrót kerítések építésével sem leszünk úrrá a helyzeten",

mondta a kormányszóvivő, ez utóbbival elsősorban Magyarországra utalhatott.

Görögországnak a mostani válságos helyzetben – hiába állapodtak meg róla, egyelőre egy fillért sem kaptak az új mentőcsomagból – nem áll rendelkezésére elég pénzügyi forrás, hogy kezelni tudja a menekültválságot, mondta a szóvivő.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.