Kilencezer lakásban még mindig nincsen áram, több mint kétezerszer riasztották a tűzoltókat

baleset
2015 augusztus 18., 08:09
comments 29

Az Elmű tájékoztatása szerint még kilencezer lakásban, tizenhat helyszínen továbbra sem kapcsolták vissza az áramot a hétfői vihar és esőzések után. Több fővárosi épületbe csőtörés, esetleg csatornadugulás miatt ömlik a víz, hiába szivattyúzzák. A problémás helyek Budapesten a pesti oldalon vannak, de Miskolc is érintett.

photo_camera MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfőn a vihar miatt 2200 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. Legtöbbször szivattyúzáshoz kértek a tűzoltók segítségét, de kidőlt fákhoz és sérült épületekhez, megrongálódott villanyoszlopokhoz, reklámtáblákhoz is riasztották őket. A Honvédkórházba villám csapott, de nem okozott gondot.

Egy XIII. kerületi társasház lépcsőjéből pedig lépcsőfokok szakadtak le, az egyik Visegrádi utcai társasházban a belső udvar megsüllyedt. A főváros több pontján trafóházakat is elöntött a víz, emiatt két tucat alállomás hibásodott meg. A leállás miatt több mint negyvenhatezer fogyasztónál okozott fennakadást az áramszolgáltatásban. Több helyen jelenleg is dolgoznak a helyreállításon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.