Kocsis egyik fideszes képviselőtársa is a Golgota téri pofozkodók között volt

POLITIKA
2015 augusztus 21., 09:44
comments 352

A józsefvárosi önkormányzat Kocsis Máté polgármester szónoklatával ünnepelte az államalapítást. A Golgota téri ünnepséget azonban a Nincs Alku Párt pár tucat aktivistája zavarta volna meg, akik a kormány és Kocsis menekültellenes megszólalásai ellen tiltakoztak.

Az aktivisták nem jutottak be a Golgota térre, mert kopasz férfiak állták az útjukat, akik úgy viselkedtek, mintha az ünnepség rendezői lennének. Ez azért is furcsa, mert az Index szerint az ünnepség hivatalos rendezője megengedte volna az aktivistáknak, hogy bemenjenek a térre.

A kopaszok és az aktivisták közötti vita odáig fajult, hogy a biztonságiak vezetőjének látszó férfi meg is ütött egy idősebb nőt. Ezt a rendőrök jegyzőkönyvezték, de nem avatkoztak közbe.

Kocsis Máté később azt mondta, hogy látásból ismeri a pofozkodó férfit, de nem tudta, kik voltak a kopaszok, és nem hiszi, hogy az önkormányzat bérelte fel őket. Erről később közleményt is kiadtak

Na, erről nem került be semmi az önkormányzati híradóba.

Minek is. A Józsefvárosban minden rendben van.

Az Átlátszó közben kiderítette, hogy Kocsist megcsalhatta a memóriája, mikor azt mondta, hogy nem tudja, kik voltak a kopaszok. Az Index egyik képén ugyanis látható a csoportban Kocsis egyik kerületi fideszes képviselőtársa, Kaiser József is, aki amúgy

a kerületi polgárőrség vezetője.

Az Átlátszó Kaiseren kívül még legalább két férfit azonosított a Golgota téri csoportból, akik már korábban is megjelentek a Józsefvárosban ilyen-olyan, civilnek álcázott megmozdulásokon, például a Kékpont-iroda ellen összehívott tüntetésen, amit egy addig teljesen ismeretlen civilszervezet jegyzett.

A józsefvárosi önkormányzat továbbra is tagadja, hogy köze lett volna a kopaszokhoz, a hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetője, Bajusz Ferenc közleményt adott ki arról, hogy nem hívott semmilyen őröket az ünnepség biztosítására, és az indexet meg feljelenti, amiért ennek az ellenkezőjét állítják. Bajusz szerint az index csak manipulál, pedig a hírportál videójában két percnél maga Bajusz is elismeri, hogy ő hívta a biztonságiakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.