Hidzsáb nélkül ment a brit külügy képviselője Irán londoni nagykövetségére

külföld
2015 augusztus 24., 20:05
comments 291

Deborah Bronnert a brit kormányt képviselte Irán londoni nagykövetségének újranyitási ceremóniáján, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a nő

fedetlen fővel ment a nagykövetségre.

یک دیپلمات انگلیسی بدون روسری وارد سفارت ایران در لندن شد، جهان به پایان نرسید اما بسیاری از رسانه های محافظه ها داخلی ش...

Posted by ‎My Stealthy Freedom آزادی یواشکی زنان در ایران‎ on Monday, August 24, 2015

Az iráni konzervatívok már számon kérték Mehdi Denes-Yazdi külügyminisztert, hogy miért engedte hidzsáb nélkül belépni a brit nőt a nagykövetségre, és több újságcikk is felháborodottan foglalkozott az esettel.

Ez a különbség a hidzsáb (bal) és a nikáb (jobb) között. Forrás: Wikipédia

Közben a My Stealthy Freedom nevű iráni nőjogi csoport ünnepli Deborah Bronnertet, kendő nélküli megjelenését nőjogi kiállásként értelmezik. A My Stealthy Freedom Iránban is biztatja a nőket, hogy aki akar, nyugodtan vegye le a kendőt. Kampányukban iráni nők százai töltöttek fel magukról hidzsáb nélküli fotót a Facebookra. Ez bátor dolog, Iránban ugyanis 10 nap és 2 hónap közötti elzárással vagy bírsággal sújthatók a kendő nélkül járó nők. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.