Ennyi: átvágták a négyméteres kerítést Ásotthalomnál

határ
2015 augusztus 25., 04:47
comments 349

A Délmagyar.hu riportja szerint egy hatvan centis lyukat vágtak a menekültek hétfőn az igazi, négyméteresen kerítésen Ásotthalomnál. A húsz fős csoportot azonnal elfogták a rendőrök. A lap szerint a pengés drótakadály alatt egyszerűen átbújtak, majd a kerítést alulról nyitották meg.

A lap munkatársai végigautóztak Röszkétől az ásotthalmi átkelőig, a beszámoló szerint a határzár csak egy kilométeren hiányos, ott dolgoznak a katonák. De volt, ahol a GYODA akadályon, kerítésen még ott volt a pléd, ami segítségével könnyedén átjutottak rajta.

photo_camera Fotók: Máthé Zoltán / MTI

A kerítésépítés hatékonyságát jól mutatják a hétfő este történtek: közel száz menekült úgy lépett be Magyarországra, hogy a vasúti síneken sétált át a határon. Ide nem is terveztek és építettek fizikai akadályt. A csoportot két rendőr és pár polgárőr várta, de a várakozást megunva a menekültek továbbindultak. A síneken egészen Szentmihályig jutottak, ahol már megerősített rendőri jelenlét várta őket. Atrocitás nélkül szállították el őket regisztrációra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.