Merkel: Nem tűröm el a menekültek elleni gyűlöletet

külföld
2015 augusztus 26., 14:19
comments 383

Angela Merkel a Drezda melletti Heidenauban lévő menekülttábort látogatta meg szerdán. A német kancellár a sajtónak elmondta, hogy

"szégyenteljesek a menekültek elleni tiltakozások, és erőszakos cselekedetek."

Merkel ismét hangsúlyozta, hogy nem tűri a gyűlölethullámot és a menekültek elleni támadásokat. A kancellár szerint gigantikus kihívást jelentenek a Németországba érkezők, akik száma az év végére elérheti a 800000 főt.

photo_camera AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ

A kancellár látogatását ellentüntetés is kísérte, Merkelt leárulózták, az arra haladó autósok pedig dudaszóval fejezték ki egyet nem értésüket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.