Balassagyarmat fideszes polgármestere tiltakozik a városba szállított menekültek miatt

POLITIKA
2015 augusztus 28., 14:14
comments 142

Balassagyarmat fideszes polgármestere tiltakozik, amiért a hatóságok menekülteket szállítottak a városban működő közösségi szállóra. Péntek hajnalban 135 ember érkezett így a városba.

A röszkei menekülttábor túlterheltsége miatt a rendőrség csütörtökön már nem ott vette fel a menekültek adatait és ujjlenyomatait, hanem Balassagyarmatra szállították őket, hogy az ottani táborban regisztrálják őket. A regisztrációt követően azonban már nem mehetnek egyedül a kijelölt a befogadó állomásokra, hanem a rendőrök kísérik oda őket.

Medvácz Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester és Csach Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben határozottan kérték a bevándorlási hivatalt, hogy az önkormányzat beleegyezése nélkül létesített közösségi szállóra ne szállítsanak menekülteket az így is elhanyagolt vasúti mellékvonalakon, kiváltképp ne menetrend szerinti járatokon.

Továbbra is ellenzik a közösségi szálló kapacitásbővítését, és kérik annak mielőbbi, a tranzitútvonalban (Magyarország délnyugat irányában) lévő településre költöztetését, vagy a szálló zárttá tételét. Azt írták hogy, csütörtökön kora este telefonon kaptak értesítést a bevándorlási hivataltól arról, hogy vasúton, rendőri felügyelettel szállított csoport érkezik a közösségi szállóra Röszkéről.

Hozzátették, hogy a helyi rendőrség biztosítása mellett az este nyolcvan, kora hajnalban ötvenöt menekült probléma nélkül elfoglalta helyét a szállón. A menekültek családok voltak, több mint 30 gyermekkel. Az éjszaka nyugodtan telt, a nyilvántartásba vételre érkezettek közül több mint negyvenen már a reggeli órákban elhagyták a várost. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.