Kovács Zoltán szerint önmagukat teszik áldozattá a menekültek

képzavar
2015 augusztus 28., 13:11
comments 808

Az Index szúrta ki a kormányszóvivő ma reggeli szereplését a Mokkában, ahol Demcsák Zsuzsa kérdezte a tegnapi szörnyű tragédiáról, mely során egy Budapestről indult teherautóban 71 ember holttestét találták meg Ausztriában. Kovács Zoltán, aki az utóbbi időben a kormányzati uszítópropaganda egyik arca lett, előbb sajnálatos tragédiának nevezte a történteket, majd előbb arról beszélt, hogy milyen sok embercsempészt fogtak már el idén a magyar hatóságok, utána azt kérdezte meg, miért van szükség arra, hogy egy Magyarországra belépett csoport ilyen eszközöket vegyen igénybe.

Ez a fajta demagógia sok volt Demcsáknak is, ezt jelzi, hogy így kezdte válaszát:

Talán álnaiv kérdés volt, amit ön feltett

Majd azzal folytatta, hogy nyilvánvalóan ha valaki menekült, kihasznál minden lehetőséget, ezt pedig kihasználják azok, akik nyerészkednek.

Erre vágott közbe Kovács:

Egyet értsünk meg végre. Görögországban már nincs háború. Macedóniában már nincs háború. Szerbiában nincs háború, és nálunk sincs háború. Nincs mi elől menekülni. Innentől kezdve kihasznált, vagy önmagukat áldozattá tevő emberekről van szó.

Majd úgy folytatta, hogy

Mert azt gondolják, arra vannak felkészítve, azzal hitegetik őket, hogy Németországban az ígéret földje várja őket. Ez nem a helyzet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.