Egy német politikus elment a Keletibe, és megdöbbentették a látottak

határ
2015 augusztus 30., 18:19
comments 466

Annette Groth politikus, aki a zöldekkel együtt az ellenzéket alkotó Baloldali Párt tagja, kilátogatott a Keleti pályaudvarra, ahol a Németországba továbbutazni akaró migránsok tüntettek.

A politikus megnézte, milyen körülmények között élnek, és megdöbbentette, amit látott, ezért megkéri Németország budapesti nagykövetét, hogy ő is menjen el az aluljáróba, és intézkedjen a szír menekültek érdekében – írja a Népszabadság. Majdnem mindegyik menekült azt mondta neki, hogy nem maradna Magyarországon, hanem menne tovább Németországba, de iratok nélkül jeggyel is leszállítják őket a vonatokról.

Groth azt szeretné elérni, hogy Németország küldjön különvonatokat Budapestre, amikkel a továbbutazásra váró szír menekültek eljuthatnak a célországukba.

Németországban a héten változtatták meg a Szíriából érkezőkre vonatkozó menekültkérelmi eljárást, könnyebben és különkezelve bírálják el a kérelmüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.