Meghalt Oliver Sacks

GYÁSZ
2015 augusztus 30., 10:31
comments 28

A világ talán leghíresebb neurológusa 82 éves volt, rák vitte el. Sacks könyvei világszerte nagyon népszerűek voltak, ezekben legtöbbször pácienseinek esettanulmányaival kezdett, majd ezekből vont le következtetéseket. Nevéhez fűződik egy rakás neurológiai és pszichiátriai felfedezés is.

Tudományos elismerései mellett irodalmi díjakban is részesült, Ébredések című könyvéből még Oscar-díjra jelölt film is készült Robin Williams és Robert De Niro főszereplésével.

Februárban remek és megindító publicisztikában búcsúzott el az életétől, hiszen tudta, hogy nincs sok hátra a számára. Írása a New York Times-ban jelent meg. (NYT)

(Címlapi kép: "Oliversacks" by Maria Popova - Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.