Németország, Franciaország és Nagy-Britannia azonnali lépéseket sürget

eu
2015 augusztus 30., 19:29
comments 165

Azonnali uniós lépéseket sürgetett a menekültek, illetve bevándorlók ügyében Nagy-Britannia, Franciaország és Németország belügyminisztere, akik egyben kezdeményezték, hogy a kérdést a következő két hétben vitassák meg az uniós belügy- és igazságügyi miniszterek.

Theresa May brit, Bernard Cazeneuve francia és Thomas de Maziere német belügyminiszter szombaton találkozott Párizsban. Mindhárman szükségesnek tartják, hogy Görögországban és Olaszországban az év végéig állítsanak fel olyan gyűjtőhelyeket, ahol a menekültektől ujjlenyomatot vesznek, és regisztrálják őket, az adatok alapján pedig a hatóságok könnyen azonosítanák azokat, akiknek valóban segítségre van szükségük.

Németország, ami idén sok balkáni bevándorló célpontja volt, élénken szorgalmazza, hogy határozzák meg a biztonságos országok körét, hogy jogi szempontból egyszerűbbé váljon azon személyek hazatoloncolása, akinek elutasították a menedékkérelmét.

De Maziere később a Twitteren bejelentette, a tagországok belügy- és igazságügyi miniszterei szeptember 14-én Brüsszelben rendkívüli ülést tartanak, hogy megvitassák a menekülthelyzetre adott „európai válasz erősítésének” mikéntjét, mert az EU nem tud várni október elejéig a Luxemburgban tervezett uniós elnökségi találkozóra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.