Hegyeshalomnál vesztegel a Keletiből indult vonat, amire felengedték a menekülteket

politika
2015 augusztus 31., 11:26
comments 389

Az osztrák rendőrök a magyar kollégák segítségét kérték, hogy néhány embert szállítsanak le róla, mert annyira sokan utaznak rajta, hogy az alapvető biztonsági szempontok, például a tűzoltókészülék megközelíthetősége sem valósul meg. Ezek után döntik majd el, továbbengedik-e a Railjet járatát, ami eredetileg Münchenbe indult, és Bécsbe már másfél órával ezelőtt kellett volna megérkeznie.

Közben helyszínről jelentkező kollégánk elmondta, hogy már két vonat vesztegel a határnál, mindkettő teljesen dugig van, 800-1000 menekült lehet a helyszínen. Két rendőr érkezett meg, hogy leszállítsanak pár embert, de nem igazán jártak sikerrel, elég nagy a káosz a helyszíni beszámolók szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.