Üzent az EU alelnöke: Soha nem fogjuk kitoloncolni a védelemre szorulókat

külföld
2015 augusztus 31., 11:35
comments 230

Erről beszélt hétfőn a franciaországi Calais-ban Frans Timmermans. A politikus arra kérte a tagállamokat, hogy

"ezzel a világválsággal szemben maradjanak hűek az emberiesség értékeihez".

Majd azzal folytatta, hogy

"Ezt meg tudjuk tenni. A számok teljesen kezelhetőek egy 500 millió lakosú kontinens számára"

- hangsúlyozta az Európai Biztosság alelnöke, aki szeretné, ha Calais modellé válna a menekültekkel való bánásmódot illetően.

Timmermans azt is jelezte, hogy az Európai Bizottság további ötmillió eurót (1,6 milliárd forintot) folyósít a francia kormánynak a kialakult helyzet kezelésére.

"Ez az új összeg egy olyan tábor felállítására fog szolgálni, ahol mintegy 1500 memenkültnek tudnak humanitárius segítséget nyújtani, valamint támogatni lehet belőle a calais-i menedékkérők utaztatását más franciaországi célállomások felé" - mondta az Európai Bizottság alelnöke Manuel Valls francia miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Valls tartós európai migrációs politikát sürgetett, és üdvözölte, hogy Európa megmozdult annak érdekében, hogy módszeresen és intelligens módon megoldásokkal szolgáljon a menekültválságra, és visszautasít minden demagógiát. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.