Barack Obama egyetemi tanárként folytathatja

külföld
2015 szeptember 01., 10:03
comments 73

Egy év múlva ér véget az amerikai elnök második ciklusa, és a szabályok szerint többször nem is indulhat, így Barack Obama ott fogja hagyni a politikát. És egyre valószínűbb, hogy visszatér korábbi hívatásához, ismét jogászprofesszor lesz. A New York-i Columbia Egyetem elnöke, Lee C. Bollinger pedig hétfőn már arról pletykált, hogy Obama náluk folytathatja 2017-től.

Az egyetem vezetője semmi többet nem árult el, mint hogy Obama és esetleg felesége is 2017-től hivatalosan a Columbia alkalmazásában állhat majd. Az egyetem hamar reagált a pletykákra, és próbálták hűteni a kedélyeket, jelezve hogy semmi több nem derült ki, mint amit már május óta lehetett tudni, azaz hogy a Barack Obama Alapítvány jelen kíván lenni és együtt kíván működni az egyetemmel.

Obama korábban a Chicago Egyetemen volt jogászprofesszor, de diplomáját a Columbián szerezte. A Fehér Ház is reagált a pletykákra, annyit, hogy még semmiféle döntés nem született arról, hogy mihez kezd Obama az elnöki időszak vége után. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.