Ebből a négy tervből az egyik lesz Új-Zéland új zászlója

külföld
2015 szeptember 01., 06:36
comments 93

Régi terv ér most a célegyenesbe: az új-zélandiakat régóta zavarta, hogy zászlajuk kiköpött mása az ausztrálnak, ezért pályázatot írtak ki, hogy az ország lakosai tervezzenek új zászlókat.

Remek dolgok születtek, például ez:

ujzeland11

Vagy ez:

ujzeland02

Meg még egy csomó nagyszerű terv, amiket itt lehet megnézni. De aztán ahogy lenni szokott, győztek a savanyújóskák. A terveket átszűrve, végül ez a négy jelölt maradt meg a több mint tízezer pályázatból. Erre a négyre egy tizenkéttagú zászlótestület szűkítette a mezőnyt:

Az új-zélandiak egy népszavazáson dönthetnek majd még idén, melyik legyen az új zászló. Már ha akarnak, mert arra is lehetőségük lesz, hogy inkább úgy döntsenek, maradjon, ami eddig volt. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.