Most már csak az a migráns vehet más országba vonatjegyet, akinek vannak megfelelő papírjai

közlekedés
2015 szeptember 01., 14:59
comments 254

A hatóságok csak a megfelelő úti okmánnyal és – szükség esetén – vízummal rendelkezőket engedik felszállni a Nyugat-Európába közlekedő vonatokra – közölte a MÁV az MTI-vel. A közlemény szerint a Keleti pályaudvaron megszűnt a hatósági zárás és újra megindult a vonatforgalom.

A rendőrség intézkedésének megfelelően a Keleti pályaudvarra csak a kijelölt bejáratokon, szabályozott körülmények között lehet belépni, és a külföldre tartókat a megfelelő nemzetközi pénztárakhoz irányítják.

A MÁV-Start a rendőrséggel egyeztetve elrendelte, hogy az utasok kizárólag a továbbutazásra jogosító igazolványok birtokában vásárolhatnak menetjegyet a Nyugat-Európába tartó vonatokra.

Az Európai Gazdasági Térségen kívüli országok polgárainak a régi nemzetközi pénztárban biztosítja a jegyváltás lehetőségét a vasúttársaság.

A visszaélések elkerülése érdekében a MÁV-Start és az értékesítést végző partnerei az összes nemzetközi pénztárban új korlátozást léptettek életbe:

egy utasnak annyi menetjegy szolgáltatható ki, ahány érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványt, útiokmányt be tud mutatni.

A jogosultságot az adott országban kiállított személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni. Enélkül legfeljebb két menetjegy adható ki – közölte a MÁV.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.