Bevándorlók hatoltak be a Csalagútba

migráció
2015 szeptember 02., 04:27
comments 47

A bevándorlók elállták a síneket, és megpróbáltak felkapaszkodni az Anglia felé tartó szerelvényekre. Emiatt több órán át állt a forgalom, utazók százai, hat Eurostar szuperexpressz-vonat utasai rekedtek ezért a franciaországi Calais-ban, ahol több ezer bevándorló gyűlt össze, hogy valahogy átjusson Nagy-Britanniába. A hat megakadt vonat közül hajnalban 3 továbbindult, 3 visszatért a londoni és párizsi induló-pályaudvarokra. Az egyik szerelvény utasai órákon át álltak a sötét alagútban.

Egyszer azt is mondták nekik, hogy legyenek csendben, figyeljék az olyan zajokat, amelyek arra utalnak, hogy emberek másznak fel a vagonok tetejére.

A vonat felett körözve egy helikopter pásztázta reflektorfénnyel a környéket, míg az őrök végigjárták vonatot és ellenőrizték a sínpályát is. (MTI, Reuters)

Közben a francia kormány elhatározta azt is, hogy 1500 fős befogadótábort épít a Caiais-i migránsoknak, akik évek óta egy Dzsungelnek nevezett illegális táborban húzzák meg magukat. Az új tábor télre kész lesz, az építéshez az Európai Bizottság is hozzájárul 5 millió euróval. A táborban nagy és fűtött sátrakban szállásolnák el az embereket. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.