Import élelmiszereket ment pusztítani egy szupermarketbe a hegyméretű orosz ex-rocksztár

külföld
2015 szeptember 02., 09:39
comments 149

A Vice-on jelent meg egy terjedelmesebb cikk az orosz gazdaság nehézségeiről. Az egész nagyon érdekes, nagyjából arról szól, hogy mélyen rejlő, strukturális gondok vannak az országban, melyek nem orvosolhatóak könnyedén. De mi most csak egyetlen momentumra koncentrálunk a cikkből: arra, amikor Stas Baretsky elment import élelmiszert pusztítani.

Az egykori rocksztár, aki a Leningrad frontembereként Budapesten is fellépett, igazi orosz botrányhős, rengeteg verekedése és egyéb balhéja volt már, és most sem tudni pontosan, hogy ezt az akcióját ironikusnak vagy komolynak szánta-e. Az biztos, hogy a francia tulajdonban lévő szentpétervári szupermarketbe tényleg razziát szerveztek kozákok, hogy ellenőrizzék, hogy árulnak-e betiltott import árucikkeket. Ezen bukkant fel Baretsky, és vette át a showt, többek között fogával harapott szét sörös dobozokat, mint ahogy ezt régen koncerteken is rendszeresen tette. Arról egyelőre ellentmondó információk vannak, hogy a rocksztár-showman a kozákok hívására vagy meglepetésből bukkant-e fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.