Németh Szilárd szerint sikeres a kerítés, csak a felelőtlen EU-s és baloldali politikusok miatt nő a menekültek száma

POLITIKA
2015 szeptember 02., 13:30
comments 198

Sajtótájékoztatót tartott a rezsicsökkentés felügyelésével megbízott egykori csepeli polgármester, Németh Szilárd. Ezen arról beszélt, hogy a Fidesz szerint sikeres a már elkészült drótkerítés, azaz a Gyoda, a Fidesz pedig továbbra is eltökélt a kerítésépítés mellett, mert a jelenlegi helyzetből az egyetlen kiút a határőrizet megerősítése.

Amikor helyszínen tartózkodó kollégánk megkérdezte, hogy a sikeres kerítés ellenére hogyhogy mégis nő a Magyarországra érkező menekültek száma, Németh kivágta magát, és azt mondta, hogy ez azért van, mert uniós és magyar baloldali politikusok felelőtlen nyilatkozataikkal azt a látszatot keltik a menekültekben, hogy itt befogadják őket.

A képviselő a sajtótájékoztató után elmondta a 444-nek, hogy a határmenti tranzitzónák szerinte sikeresek lesznek, mert elterjed a hírük a bevándorlók körében, és később már nem fognak Magyarország felé jönni. A tranzitzónákban 8 nap alatt lefolytatnák a menedéki eljárást, és csak azok léphetnének ki a zónából Magyarország belsejébe, akik menekültstátuszt kapnak. Akik nem, azok mehetnek visszafelé. Ez valóban elrettentő lehet, hiszen ha van már egy EU-s tagállamból visszautasított menedékkérelmük, akkor máshová sem nagyon mehetnek már az EU-ban. Németh szerint ennek el fog terjedni a híre, és a bevándorlók idővel más útvonalakra szoknak át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.