Olajkutakat foglaltak el a perui indiánok

külföld
2015 szeptember 02., 05:44
comments 52

Az achuarok így akarják felhívni a kormány figyelmét arra, hogy az olajipar környezetszennyezése tönkreteszi az élőhelyüket, és hogy nem kapnak elég kompenzációt. Összesen 11 kutat állítottak le, és elfoglaltak egy, az olajtársaságok által használt őserdei repteret is. Az achuarok ammóniai élőhelyén 1964-ben találtak olajat, azóta nagyjából folyamatos az ellentét az itt dolgozó perui és külföldi olajtársaságok meg az őslakosok között. Az indiánoknak sokszor ivó- és fürdővizük sincs a fúrótornyok miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.