Öt jegesmedve kerítette be a sarkkörön túli orosz tudósokat

ÁLLAT
2015 szeptember 02., 16:42
comments 117

Mindentől távol a messzi Északon, a Kara-tengerbe nyúló Vajgacs-szigeteken lévő Fjodorov meteorológiai állomáson rekedt két orosz tudós.

russian-base

Naponta kétszer ki kellene menniük a szabadba méréseket végezni, de az állomáshoz közel letáborozott öt felnőtt és agresszív jegesmedve, nekik pedig nincs semmilyen felszerelésük, hogy elijesszék őket. Próbálkoztak jelzőrakétával, de attól még csak meg sem ijedtek a medvék, nem hogy elmentek volna.

Most az orosz hatóságok és a WWF is azon dolgoznak, hogy eljuttassák a megfelelő medve-elijesztő felszerelést a kellemetlen helyzetben ragadt tudósokhoz.

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.