Már Németországban van Aziz, az egyik leghíresebb menekült

migráció
2015 szeptember 03., 06:17
comments 157

Aziz egy 16 éves afgán bevándorló, heteken keresztül élt Budapesten. Neve akkor került a hírekbe, mikor augusztus 13-án, egy rászorulóknak tartott civil jótékonysági akción megmentette egy ember életét. A férfi beütötte a vastag üveget a bejáratnál, és elvágta az ütőerét. A mentőkocsi csak később ért ki, Aziz viszont a nadrágszíjával szorítókötést csinált a sérült karjára, így elállítva a vérzést. Kiderült, hogy Aziznak otthon, Afganisztánban sokszor kellett hasonlót csinálnia. Afganisztánban megölték Aziz apját, anyját és testvérét menekülés közben elveszette.

A fiú Svédországba akart menni, a magyar önkéntesek pedig segítettek is neki ebben, eljuttatták Bécsbe, bár a hétfő óta fokozott osztrák határellenőrzés miatt ez nem volt egyszerű. Ausztriában segítséget kaptak, így ott is fel tudták tenni Azizt egy vonatra. Jegye Koppenhágáig szólt, onnan ment volna Svédországba.

Németországban viszont leszedték a vonatról, csak addig jutott. (Kalmár Szilárd Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.