A Századvég nehéz időkben is kiáll Orbán Viktor mellett

POLITIKA
2015 szeptember 04., 07:16
comments 172

"Orbán Viktor nem egyedül képviseli véleményét Európában a bevándorlásról" - mondta el az M1 péntek reggeli adásában Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, aki szerint "a visegrádi négyek sem kérnek abból a rendszerből, amit Nyugat-Európa kitalált a tömeges migráció kezelésére."

lanczitamas

A Habony Árpád elnöki tanácsadó jobbkezeként ismert elemző szerint, aki fennmaradó idejében a dohánynagykereskedelmi monopóliumot nyert BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felügyelőbizottságában trónol,a feszültség még néhány hétig biztos fennmarad magyar kormánnyal szemben. A magyar kabinet Lánczi szerint csütörtökön kemény tárgyalásokon esett túl.

A kötelező menekültkvóta Lánczi szerint csak "képmutatás, és a probléma elkendőzése", mivel nem akadályozza meg, hogy több migráns érkezzen a kontinensre, plusz a nem célországban letelepített menekültek újra és újra meg fogják kísérelni, hogy később átjussanak oda, ahova eredetileg készültek.

Az elemző arról nem beszélt részletesen, hogy a kormány szerint mi lenne ezzel szemben valódi megoldás a krízisre. Lánczi arra sem tért ki, hogy a lengyel kormány nemrég jelezte: az ország több menekültet fogad be annál a 2200-nál, mint amennyit előzetesen vállalt, ahogy arról sem, hogy szerdán a cseh hatóságok jelezték: továbbiakban nem veszik őrizetbe azokat a szíreket, akik Magyarországon kértek menedéket, hanem felajánlják nekik csehországi menedéket, vagy továbbengedik őket Németországba.

A visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia), a magyar kormányfő felhívására pénteken találkoznak Prágában.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.