Segítenél a menekülteknek, és vinnél valamit a Migration Aidnek? NE TEDD!

migráció
2015 szeptember 04., 04:53
comments 355

A Migration Aid menekülteknek segítő civil szervezet kiírta a Facebookra, hogy az adományok fogadása átmenetileg szünetel, így mától senki ne vigyen vagy küldjön adományokat nekik.

Mint azt itt megírtuk, más szervezethez továbbra is lehet vinni adományokat.

migration aid segély adomány

A szervezet, ami nagyon hálás a „leírhatatlan mennyiségű adományért”, de olyan sok érkezett, hogy az összes raktárjuk megtelt, és a következő napokban is hatalmas mennyiségű online rendelt adomány várható még. Ezek válogatásán és szétosztásán nagy erőkkel dolgoznak, és igyekeznek eljuttatni a menedékkérőknek, amennyit csak tudnak, de amíg a készleteik csökkennek, és nem tudnak nagyobb raktárba költözni, azt kérik, senki ne vigyen semmit, se a Verseny utcába, se a Kálváriába, se a Tranzitokba. A Tranzitok ellátása a központi raktárakból megoldható az elkövetkező napokban – írják.

A Facebookon fogják jelezni, ha megint tudnak adományokat fogadni, addig is türelmet kérnek. (Aki már elküldött egy online rendelést, ne aggódjon, ezeket át tudják venni, de aki most küldene, az szeptember 15. utánra időzítse a kiszállítást a Verseny utcába, vagy várjon pár napot, további értesítésig.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.