Szlovénia is beállt a menekültkvóták mögé

külföld
2015 szeptember 04., 16:50
comments 84

Szlovénia már nem ellenzi a menekültek elosztását szabályozó kötelező kvóta bevezetését az Európai Unióban, és hajlandó 2000 menekültet befogadni - jelentette ki Karl Erjavec szlovén külügyminiszter pénteken.

A miniszter hozzátette: nagyon sajnálja, hogy egyes európai országok erre nem hajlandók.

Utalt arra is, hogy Magyarországot és Görögországot humanitárius válság fenyegeti, ami pedig szolidaritásra kötelezi a többi tagállamot.
A szlovén védelmi minisztérium szerint az ország 5000 menekült befogadására alkalmas kapacitással rendelkezik. A menekülteket tíz településen helyeznék el az ország középső részén. Tavasszal Miro Cerar miniszterelnök még csak 30 ember befogadását vállalta volna. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.