Az izraeli Munkáspárt befogadná a szíriai menekülteket

külföld
2015 szeptember 05., 20:41
comments 125

"A mi népünk első kézből tapasztalta meg a világ hallgatását, és ezért nem lehetünk tétlenek a Szíriában dühöngő mészárlás láttán"

– írta Facebookján Iszak Hercog, a baloldali ellenzéki párt, a Munkáspárt vezetője. Egy panelbeszélgetésen pedig felszólította a kormányt, hogy a már folyamatban lévő humanitárius segítségen túl fogadjon be szíriai háborús menekülteket is.

A helyzetet bonyolítja, hogy több mint félmillió palesztin menekült volt van szíriai menekülttáborokban, akiknek jelentős részben onnan is tovább kellett menekülniük. Viszont összesen több millió szíriai menekült van az Izraelhez közeli országokban. Izraelben pedig csak 45 ezer illegális menekült van, főleg eritreaiak és szudániak, akikkel szemben igen ellenséges a közvélemény egy jelentős része.

(AFP, Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.