A héten érkezhetnek Szlovákiába az osztrákoktól átvett menekültek

migráció
2015 szeptember 07., 15:26
comments 57

Szlovákia a bősiek tiltakozása ellenére is kész 500 menekült átvételére az ausztriai Traiskirchenből. A szlovák belügyminisztérium szóvivője, Ivan Netik szerint már múlt szombaton tudnák volna fogadni a menekülteket, azonban a Magyarország felől érkező menekülthullám miatt az osztrákoknak nem maradt kapacitásuk ezt is megoldani.

A szlovák belügyminisztérium szerint így kedden vagy szerdán érkeznek Bősre a menekültek, akiknek az ottani táborban biztosítják az ellátását.

A menekültek átvételéről az osztrák és a szlovák kormány még júliusban állapodott meg. Ugyanakkor a Magyarország és Csehország mellett Szlovákia és hevesen ellenzi a kötelező uniós menekültkvóta bevezetését .

Egyébként Szlovákiát eddig nem érte el az európai menekültválság, az idei éve első három hónapjában összesen 45 új menedékkérelmet adtak be náluk. (via Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.