Gyerekkel futó menekültet gáncsolt a magyar operatőrnő

ÁLLAT
2015 szeptember 08., 13:58
comments 1380

Épp a rendőrgyűrűből futottak ki a menekültek Röszkén, amikor váratlan dolgokat vett fel egy kamera: azt, hogy egy egészségügyi maszkos sajtómunkás felrúg vagy elgáncsol egy gyerekkel futó menekültet, akit a megelőző pillanatban egy rendőr próbált (sikertelenül) lefogni.

A jelenet (amit először az Origó vett észre) a rövid videó végén van.

Információink szerint ő egy magyar operatőrnő, aki egy magyar tévénél, a Jobbik-közeli N1-nél dolgozik. Olyannyira, hogy a felvétel az ő nézőpontjából be is került az N1 TV riportjába, éppen a fenti jelentnél megvágva (2:30-nál):

Később, 3:10-nél az is belehallatszik a felvételbe, miközben a menekülnek a menekültek, hogy "egy kis vízágyút már".

A jelenet a gáncsoló operatőr szemszögéből:

Az N1 riportját egyébként Perge Henrietta és László Petra készítették, a rugdosódó operatőr az utóbbi.

Azóta felbukkant egy másik felvétel is, ahol a maszkos operatőrnő egy kislányt is felrúg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.