Akármit is beszél Kiss-Rigó László, Ferenc pápa továbbra is azt mondja, hogy a templomoknak be kell fogadniuk a menekülteket

vallás
2015 szeptember 09., 10:34
comments 222

Ferenc pápa a Szent Péter téren, szerdai általános audienciáján a menekültválságról beszélve újra azt szorgalmazta, hogy nyissák meg a templomokat és az egyházi intézményeket a rászorulók előtt.

A pápa a szavait hallgató 20 ezer hívő előtt úgy fogalmazott, hogy az ajtajukat bezáró templomokat és plébániákat nem lehet templomoknak nevezni, hanem múzeumoknak. „Az egyház (...) rendkívüli családnak számít, nem pedig különleges, zárt szektának” – mondta Ferenc pápa, aki szerint az egyház „befogadó otthon, amelynek kapui mindig nyitva állnak”.

A katolikus egyházfő vasárnap arra szólította fel egyházát, hogy a plébániák és más egyházi intézmények fogadják be a bevándorlókat. Kiss-Rigó László szeged-csanádi katolikus püspök erre azt mondta, a pápának fogalma sincs, miről beszél.

Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki kar elnöke azt mondta: ha a több mint 27 ezer olasz plébánia mindegyike befogad egy bevándorló családot, több mint 100 ezer embernek tudnak segíteni. A Vatikán két bevándorlócsaládot fogad be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.