Kiss Szilárd fennakadt a nemzetbiztonsági szűrésen :DDDDD

POLITIKA
2015 szeptember 09., 09:29
comments 149

Demeter Márta, az MSZP országgyűlési képviselője kérdezte meg (pdf) Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok észleltek-e bármi szokatlant a január óta előzetesben ülő Kiss Szilárd feladatellátásában.

Mint ismeretes, a Fazekas Sándor agrárminiszter által kitüntetett korábbi moszkvai agrárattasé, aki a keleti nyitás kulcsfigurája – egyben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégtársa – volt, 100 milliókkal károsított meg egy takarékszövetkezetet, mielőtt kinevezték volna miniszteri biztossá.

photo_camera Kiss Szilárd

Pintér Sándor most válaszolt, méghozzá azt, hogy

a nemzetbiztonsági szolgálatok annak idején kockázatosnak ítélték Kiss Szilárdot, de hogy miért nem akkor történt semmi, az már nem derül ki.

Pintér azt írja, a „Kiss diplomáciai feladatellátáshoz kötődő nemzetbiztonsági ellenőrzései kockázatos minősítéssel zárultak”, és az Alkotmányvédelmi Hivatal a „Kiss foglalkoztatásával kapcsolatos biztonsági kockázatok pontosítása érdekében a szükséges intézkedéseket az AH hatáskörében eljárva — tevékenységét az Nbtv . rendelkezéseinek megfelelően belföldre koncentrálva — megtette”.

Több információt a minősített adat védelméről szóló törvény miatt nem árult el, de azt írta, a kérdésben az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága többször is kapott tájékoztatást .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.