1000 jegyet osztott ki menekültek között a hamburgi St. Pauli focicsapata

külföld
2015 szeptember 10., 12:05
comments 81

A New York Timesban jelent meg egy riport arról, hogy a német és európai fociklubok miként és milyen különböző akciókkal és módszerekkel támogatják a menekültek beilleszkedését.

A Bayern München például 1,1 millió eurót ajánlott fel menekültek támogatásával foglalkozó alapítványoknak. A hamburgi St. Pauli csapata más típusú gesztussal fogadta az érkező menekülteket.

1000 jegyet osztottak ki a csapata Borussia Dortmund elleni mérkőzésére. A NYT riportja szerint ők transzparensekkel köszönték meg a fogadtatást.
Az egész meccs amúgy a bevándorlók megtámogatásáról szólt, a szurkolók a lelátón, a két csapat a pályán is kifejezte szolidaritását a Németországba érkezőkkel.

(Twitter / New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.