Orosz kém volt egy texasi férfi

külföld
2015 szeptember 11., 06:42
comments 33

Egy 2012 októberében letartóztatott texasi férfi szerdán a New York-i szövetségi bíróságon beismerte, hogy az orosz kormánynak dolgozott titkos ügynökként.

A 49 éves honosított állampolgár, Alexander Fishenko nagyjából 10 éven át vezetett egy műveletet, amiben kb. 10 társával katonai technológiát, azaz a legújabb rakétairányításhoz, detonációkhoz és radarrendszereknél használt mikroelektronikát exportált Oroszországba, 2002 és 2012 között kb. 50 millió dollár értékben.

A hatóságok még egy levelet is elfogtak, amiben az orosz titkosszolágálat, az FSZB írta meg, hogy megkapták a mikrochipeket.

Pénzmosásban és az igazságszolgáltatás akadályozásában is bűnösnek találták. Négy társa is azt vallotta, hogy bűnös, a maradék hat tagadja a vádakat, hárman közülük még a hónapban bíróság elé állhatnak. (KXAN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.