Az a náci, aki mondja

POLITIKA
2015 szeptember 13., 18:46
comments 433
  • 1500-an gyűltek össze a Páva utcában a Magyar Narancs szerkesztősége előtt.
  • A CÖF által szervezet Békemenet-bemelegítőnek a Mancs címlapja adott apropót, amin Orbánnak Hitler-bajszot rajzoltak.
  • A program: Lomniczi Zoltán CÖF-szóvivő, Viktor, Viktor, Viktor, Himnusz, Csizmadia László CÖF-vezér, Viktor, Viktor, Viktor, vers, Bayer Zsolt íróóriás, Viktor, Viktor, Viktor, Szózat, vége.

Istenem, ha minden tüntetés ilyen rövid, frappáns és kompakt lenne, akkor már sokkal előrébb tartana ez az ország! Másodpercre 45 percig tartott a CÖF demonstrációja a Magyar Narancs szerkesztősége előtt. Erre a tüntetésre nem kapott meghívást a technika ördöge. Se hanghiba, se képhiba, se atrocitás, se provokáció, se unalmas, motyogó fellépők. Totális profizmus, szervezettség. Itt bizony a hátsó sorokban is mindent lehetett látni és hallani. Pedig a szűk Páva utcában nem éppen ideálisak a feltételek egy tömegrendezvényhez, ráadásul valamelyik hazaáruló liberálfasiszta lakó nyitott ablaknál bömböltette az Iron Maident. 1500 kedves, idős ember vonult fel kissé foszladozó szeretünk Viktor táblákkal.

cof2

Az a náci, aki mondja

Csizmadia László volt az előzenekar. Kiválóan ágyazott meg az íróóriásként felkonferált Bayer Zsoltnak, akitől nem pont azt kapta a közönség, amit várt.

Csizmadia László jelezte, hogy nekik a Magyar Narancs nem ellenfél. Szerinte a lap egy Soros által pénzelt, futottak még kategória, ami a barbár újságírás legaljára süllyedt azzal, hogy szögesdrótból Hitler-bajszot rajzolt a miniszterelnöknek a címlapján, és őt elmebetegnek titulálta. A közönségből többen hangosan jelezték, hogy ez képtelenség, hiszen nem is Orbán, hanem Gyurcsány a ketyós.

cof5

Ezt követte némi liberálfasisztázás, hazaárulózás, némi fejtegetés a liberális eszme bukásáról, Kertész Imrézés, majd jött a beszéd csúcspontja, mikor Csizmadia László vészjóslóan jelezte, hogy nem olyan rég Franciaországban lemészároltak egy komplett szerkesztőséget, mert vicceseket firkálgatott. (Ettől picit összerezzentem a Magyar Narancs helyett is.) Ekkor felemelkedett egy tábla a harmadik sorban frappáns felirattal ellátva:

JE SUIS ORBÁN

A CÖF-alapító végül felszólította a Magyar Narancsot, hogy mondjon le. Vers.

Sajó Sándor: Magyarnak lenni

„Magyarnak lenni nagy szent akarat,/Mely itt reszket a Kárpátok alatt:/Ha küszködőn, ha szenvedőn, ha sírva:/Viselni sorsunk, ahogy meg van írva:/Lelkünkbe szíva magyar földünk lelkét,/Vérünkbe oltva örök honszerelmét,/Féltőn borulni minden magyar rögre,/S hozzátapadni örökkön-örökre!...”

A költő sorai mindenkit megrendítettek, néma csendbe burkolózott a Páva utca, csak az Iron Maiden torz szólói recsegtek, és valahol Isten bizony megint felsírt egy csecsemő.

cof3

Orbán Viktor = Szürke Gandalf

De a komor hangulat, és a nemzethalál-feeling csak egy pillanatra lett úrrá a tömegen, mert jött a sztár, a megsemmisítő erejű harcipublicisztikák 1000 danos mestere, Bayer Zsolt. Akitől mindenki azt várta, hogy végre odabasz a liberális kutyáknak, de ehelyett többször és nyomatékosan nyugalomra intette az orbánista tábort és széleskörű, szaniszlói értelemben vett bevándorlásozásba fogott. Senki ne veszítse el a fejét, mindenki őrizze meg a hidegvérét, senki ne üljön fel provokációknak. Feltette a mindannyiunkat foglalkoztató kérdést:

Miért pont most indultak meg tömegek a világ minden tájáról Európa felé? Miért?

Érdekes, sok tüntető okostelefonnal, tablettel érkezett. Nike Air max cipőt viszont nem láttam.

Ez egy mesterséges, csinált népvándorlás. Célja pedig Európa etnikai és vallási viszonyainak végleges és visszafordíthatatlan megváltoztatása. Az ideológiája pedig nem más, minthogy a fehér fajt el akarják tüntetni. És miközben Európa nem tud munkát adni fiataljainak, az európai vezetőknek már csorog a nyála az olcsó munkaerőre, a szír kőművesre és a beduin kecskepásztorra. Ennyiért akarják eladni Európát a saját Brüsszeli vezetőink. És aki ennek ellentmond, az mind náci. És ekkor Bayer végre üzent a gazembereknek, az osztrák kancellárnak, a francia külügyminiszternek, a velejéig hazug és becstelen nyugati sajtónak és persze a Magyar Narancsnak.

„Az a rossz hírem, hogy Európa nagyjából 500 millió bennszülöttjéből 450 millió nem akar több bevándorlót látni.”

Tehát 450 millió ember orra alá kéne most Hitler-bajuszt rajzolni. Mert ahol mindenki náci, ott senki sem náci, vonta le a konklúziót a fideszes megmondó. És ekkor jött, amire senki sem számított:

Mondjuk ki! Mi magyarok mondjuk ki először, amit már Orbán Viktor kimondott. És amit leges legelőször Szürke Gandalf mondott ki Mória bányáiban, Khazad-dûm hídján az ősi világ démonának:

ITT ÚGYSEM JÖSSZ ÁT!

photo_camera Aki felismeri az első sorban, zöld pulóverben tapsoló nénit, annak küldök egy nagyon vicces, óriásplakátos mémet.

Lesz békemenet

Fritz Tamást megkérdeztük a rendezvény után, hogy tutifix-e, hogy lesz Békemenet, nem szól-e megint közbe Orbán Viktor. A CÖF politológusa azt mondta, hogy a polgárok tömegével követelik szóban és levélben, hogy legyen Orbán Viktor melletti látványos és tömeges kiállás. Szerinte ezt már nem lehet sokáig halogatni, és a helyzet kísértetiesen hasonlít 2012-re, amikor Orbán Viktort meg akarta buktatni a baloldali érzelmű Európai Unió. Akkor vonult fel először a Békemenet, ami olyan tiszteletet parancsolóra sikeredett, hogy Orbán Viktor személyesen mondta el neki, hogy Barosso teljesen más szemmel, tisztelettel nézett rá a demonstráció után. Ezt kell megismételni. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság elnöke azóta ment, Orbán Viktor maradt. Most Juncker van a soron.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.