Az osztrákok lezárták az M1-es autópályát

külföld
2015 szeptember 14., 06:06
comments 51
photo_camera Egy menekült vár a buszra a nickelsdorfi gyűjtőpontnál szeptember 13-án.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az osztrák rendőrség hétfőn reggel lezárta a nickelsdorfi határátkelőt a magyarországi irányba, és tájékoztatásuk szerint a menekültek áradata miatt a másik irányba sem járható a sztráda.

A határ lezárása egyedi eset, Werner Fayman kancellár szóvivője szerint Ausztria Németországgal szemben nem vezeti be újra a határellenőrzést a belső határon, bár szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak majd a határövezetben a rendőrök.

Ausztriában is rekordnapra készülnek, a helyi vöröskereszt tájékoztatása szerint a magyar határon felállított átmeneti táborokban már háromezren vannak, és

óránként ötszázan

érkeznek buszokkal. (Via Kisalföld, MTI, FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.