Ezentúl csak a tutiba fektet a Mol

gazdaság
2015 szeptember 14., 04:12
comments 12

A tartósan alacsony olajárak miatt a világ más nagy kutató és kitermelő cégeihez hasonlóan a Mol is felülvizsgálja a portfólióját, mondta Szakál Tamás, a Mol kutatás-termelési igazgatója. A cég ezért a közeljövőben csak olyan beruházásokat indít el, amelyek a középtávra előre jelzett olajárakon megtérülnek. Ha a jelzett áron nem éri meg a kitermelés, akkor az adott beruházással leállnak.

A most elmaradó beruházásokat később, kedvezőbb olajárnál tervezik megvalósítani.

A termelési beruházások leállításával szerinte legfeljebb öt százalékkal csökkenhet a Mol szénhidrogén-termelése.(Világgazdaság via MTI)

UPDATE: A Mol valójában csak hazai termelőberuházásait fogja vissza, és az öt százalékos termeléscsökkenés is csak a magyarországi mezőkre érvényes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.